Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Spirulina u prahu 100g (organski proizvod)

1.060,00 RSD

Proizvođač: DTC

Opis

Spirulina je mikroskopska plavo-zelena alga (cyanobacterium) koja se prirodno javlja u tropskim i suptropskim jezerima sa visokim pH vrednostima i visokom koncentracijom karbonata. Dobila je ime po svom spiralnom obliku. Njena tamno-zelena boja potiče od dva glavna pigmenta koja sadrži – zelenog hlorofila i plavog fikocijanina. Oba pigmenta deluju detoksifikaciono jer vezuju teške metale, kao i štetne produkte metabolizma. Spirulina u prahu takođe sadrži karotenoide lutein i zeaksantin, koji dokazano deluju na zdravlje oka i poboljšavaju vid, kao i mnoge antioksidante koji neutralizuju slobodne radikale i sprečavaju prerano starenje.

Spirulina u prahu je bogat izvor proteina, koji čine do 67% ukupnog sastava i doprinose rastu i održanju mišićne mase i zdravlju kostiju. Proteini u spirulini uključuju svih osam esencijalnih amino kiselina, koje naš organizam ne može stvarati sam, već se moraju uneti ishranom. Spirulina u prahu u svom sastavu ima i beta karoten, koji se u telu konvertuje u vitamin A. Od ostalih vitamina sadrži B1 i B2 koji imaju ulogu u normalnom funkcionisanju nervnog sistema i metabolizma. Osim vitamina ima i mnogo minerala kao što su fosfor, kalcijum, magnezijum, kalijum, gvožđe, cink, mangan, bakar i selen.

NAMENA:

Spirulina, zahvaljujući odličnom nutritivnom sastavu ima višestruk blagotvoran efekat na naš organizam. Spirulina se najčešće koristi u terapeutske svrhe za:

vrši detoksifikaciju organizma,
• odličan je izvor proteina (65%),
• popravlja varenje,
• pomaže održanje normalne telesne težine,
• jača imunitet,
• popravlja opšte zdravstveno stanje i energetski balans.

Možete je koristiti kao dodatak sokovima, smutijima ili drugim napicima, kao i u sirovim dezertima, čokoladi, kolačićima, sosovima, supama, krekerima, čak hlebu i pecivima. Preporučena dnevna doza je 1-3 kašičice praha, po mogućnosti na prazan stomak.

ZEMLJA POREKLA:

Holandija

Pakovanje


100g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Spirulina u prahu 100g (organski proizvod)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *