Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Slatko od aronije

330,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Stronganic

Opis

Namena

Redovnom upotrebom aronije pomoći ćete svom organizmu u sprečavanju i ublažavanju mnogih bolesti kao što su: bolesti jetre i žuči, upale želuca, alergija, kožnih bolesti, regulisanja krvnog pritiska, malokrvnosti, probavnih tegoba, migrena, povišenog šećera, kao i pri ublažavanju stresa i sindroma hroničnog umora. Aronija takodje poseduje i imunostimulativna svojstva koja sprečavaju razvoj ćelija kancera. Sadrži prirodni šećer sorbitol koji za svoju razgradnju u telu ne zahteva insulin, pa je dobra za prevenciju dijabetesa i uspešno pomaže u regulisanju šećera u krvi bez štetnih efekata po dijabetičare. Ima pozitivan efekat na kardiovaskularni sistem, smanjenje naslaga u krvnim sudovima i povećanje elastičnosti krvnih sudova. Redovna upotreba pružiće Vama i Vašoj porodici uravnoteženo snabdevanje vitaminima, mineralima, voćnim kiselinama i pomoćiće Vam u sprečavanju mnogih oboljenja savremenog doba.

Opis

Ovo je organski proizvod, bez konzervansa. Plodovi aronie obiluju mnoštvom makro i mikro elemenata kao što su: gvožđe, kalcijum, bakar, jod, bor, molibden, mangan, kalijum i kobalt, zatim vitaminima: C, P, PP, B6, B2, E i provitaminom A. U odnosu na sve poznate voćne vrste aronia poseduje daleko veću koncentaciju poifenola poznatog po jakom antioksidativnom dejstvu. Sadržaj antioksidanasa izražen u ORAC jedinicama (merna jedinica za količinu antioksidanata u jedinjenju) iznosi 16100 ORAC na 100g ploda što je mnogo više nego kod borovnice, kupine, maline ili crne ribizle. Dnevne potrebe čoveka su od 3000 – 5000 ORAC jedinica. Plodovi aronie sadrže i antioksidans antocijanin koji ima ulogu u zaštiti od štetnog UV zračenja, sprečavanju razvoja srčanih oboljenja, kancera i drugih oboljenja uzrokovanih svakodnevnim stresom i nekvalitetnom ishranom.

U sastav slatka od aronije ulazi: 50% organska aronija, 48% organski šećer, jabukov pektin,limunska kiselina. Nutritivna vrednost 100g proizvoda je: energetska vrednost 222.5 gr/930 kJ, sadržaj ugljenih hidrata je 53.8 gr, masti 0.3 gr, belančevina 0.7 gr.

SLATKO OD ARONIJE

Povezani proizvodi