Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Semenke mix 200g (organski proizvod) Organica

329,00 RSD

Proizvođač: Organica

Opis

 

Semenke mix 200g (organski proizvod) Organica sadrže semenke u promenljivom odnosu: (suncokretove semenke, semenke bundeve, susam, smeđe lanene semenke. / organska proizvodnja. Mogu sadržati ORAŠASTO VOĆE u tragovima.

Idealan su dodatak uz jela s mahunarkama i žitarica ili uz salate.

Semenke mix 200g (organski proizvod) Organica  je hranljiva mešavina, koja doprinosi opštoj dobrobiti organizma, dobre su za srce, krvotok i uopšte, usporavanje procesa starenja. Sirove semenke sadrže visok procenat visokovrednih ulja koja čine čak 50 posto sadržaja semenke. U sastavu nije zanemarljiva ni količina prehrambenih vlakana.

Sadrže vitamin E koji pomaže da se ćelije zaštite od efekata slobodnih radikala, ovaj nutrijent takođe pomaže da se održi dobra cirkulacija krvi, a doprinosi i proizvodnji crvenih krvnih zrnaca.


Sadrže tiamin (vitamin B1) koji pomaže da se dobije energija od unete hrane i da se izgrade bazične jedinice, ili nukleinske kiseline, od koji se sastoji DNK. U 30 grama suncokretovog semena sadržano je 33% preporučenih dnevnih doza za muškarce, odnosno 36% za žene (pošto su za njih preporučene doze nešto manje). 

Sadrže bakar, telo koristi bakar za proizvodnju melanina, koji daje koži i kosi njihovu lepu zdravu boju. Sitne čestice melanina, koji je po sastavu proteinski pigment, mogu da zadrže ultraljubičaste zrake Na taj način nas on štiti od oštećenja tkiva koja bi mogla nastati usled preteranog izlaganja suncu. Bakar takođe potpomaže telesne metaboličke procese pomažući ćelijama u proizvodnji energije.

 

Pakovanje

200g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Semenke mix 200g (organski proizvod) Organica”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *