Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Primederma E, 50 ml

1.075,00 RSD

Proizvođač: Primederma d.o.o.

Opis

Primederma E, 50 ml

PRIMEDERMA E je melem protiv ekcema. Ovaj melem je efikasna prirodna formula protiv ekcema u akutnoj fazi, sa izrazitim protivupalnim efektima, za epitelizaciju kože.

PRIMEDERMA E je prirodan, visokokvalitetan, ručno pripremljen melem, po proverenoj recepturi. U njegovom sastavu se nalaze izabrana biljna ulja, peruanski balzam i cink-oksid, u odgovarajućoj podlozi, koji ispoljavaju izuzetne sinergičke efekte u tretmanu akutnih ekcematoznih promena na koži, kod dece i odraslih.

Sastav: cink-oksid, talk, maslinovo ulje, ricinusovo ulje, peruanski balzam, pčelinji vosak, lanolin, vazelin.

Cink oksid i talk imaju adstrigentno i dezinficijentno dejstvo. Stežu površinu kože i sluzokože, i sprečavaju širenje upale. Peruanski balzam ima antibakterijska, antiseptična i protivupalna svojstva. Deluje kao izraziti keratoplastik i sredstvo za epitelizaciju. Podstiče proces zarastanja rana i oštećenja sluzokože. Uljani ekstrakt ricinusa je bogat ricinoleinskom kiselinom. Ricinoleinska kiselina ima dokazano antigljivično i antibakterijsko dejstvo. Neguje i hidratizuje kožu. Uljani ekstrakt masline se odlikuje visokim sadržajem linoleinske esencijalne masne kiseline koja utiče na stabilnost i funkcionisanje nepropusne lipidne barijere kože. Štiti kožu i pospešuje regenerativne procese. Pčelinji vosak, lanolin i vazelin su okluzivni masni sastojci. Smanjuju transepidermalni gubitak vode i povećavaju hidrataciju kože. Neguju i obezbeđuju dodatnu zaštitu kože od spoljnih uticaja.

Kome se preporučuje PRIMEDERMA E?

Melem se preporučuje za tretman ekcema u akutnoj fazi. Za negu kože sklone ekcematoznim promenama preporučuje se preparat PRIMEDERMA N.

Način primene: 

Samo za spoljnu upotrebu. Dozvoljena primena kod dece starije od 3 godine i odraslih.

Odrasli: naneti dva puta dnevno na promene. Tretman ne sme da traje duže od 10 dana.

Deca 3+: naneti jednom dnevno na promene.

Tretman ne sme da traje duže od 7 dana. Za najbolje rezultate tretmana preporučuje se i istovremena upotreba preparata PRIMEDERMA N. Nakon smirivanja akutnih ekcematoznih promena, nastaviti negu PRIMEDERMA N preparatom.

Mere opreza i kontraindikacije:

Osobe preosetljive na sastojke proizvoda ne mogu koristiti melem. U slučaju pojave simptoma preosetljivosti, prestati sa korišćenjem. Moguća alergijska reakcija na peruanski balzam. Izbegavati izlaganje tretirane površine sunčevim zracima zbog moguće fotosenzibilizacije. Ostale kontraindikacije nisu poznate.

 

Pakovanje

50 ml

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Primederma E, 50 ml”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezani proizvodi