Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Pirinčano sirće 200 ml (organski proizvod)

370,00 RSD

Proizvođač: Mitoku

Opis

Pirinčano sirće je organski sertifikovan proizvod. Nastaje fermentacijom smeđeg pirinča kome su dodata i zrna na kojima je uzgojena gljivica kođi. Tradicionalni višemesečni proces kiseljenja stvara nezamenjiv blagokiseli ukus. Količina organskih i aminokiselina u pirinčanom sirćetu daleko je viša nego u drugim vrstama voćnih ili industrijskih sirćeta. Proteini iz pirinčanog zrna pod uticajem enzima razlažu se na veliki broj aminokiselina koje su životno neophodne za ljudski organizam. Smeđi pirinač je prirodan izvor arginina, esencijalne amino kiseline neophodne za sintezu i oslobađanje hormona rasta-GH, koji omogućava očuvanje ćelija i usporava proces starenja. Fermentacijom se oslobađa i L-metionin koji deluje protiv umora, snižava nivo holesterola i vrši prevenciju protiv začepljenja krvnih sudova. L-cistein je važan antioksidans koji vrši detoksikaciju organizma. Izuzetno je delotvorno i sa medicinskog stanovišta. Čisti organizam od toksina i pomaže pri varenju. Ublažava umor i deluje preventivno protiv zacepljenja krvnih sudova.
Kao lekoviti tonik pirinčano sirće se koristi u malim dnevnim dozama, često u kombinaciji sa jejetom. Za povećanje izdržljivosti organizma preporučuje se sledeći recept. Oprati jedno jaje (poželjno je da jaje bude iz biološkog uzgoja ili od uzgajivača za kojeg znate da ne koristi koncentrate) i potopiti ga u šoljicu pirinčanog sirćeta. Ostaviti da stoji dva do tri dana, ili sve dok ljuska jajeta potpuno ne smekša i ne rastvori u sirćetu. Oljuštiti unutrašnju kožu sa jajeta i dobro pomešati jaje i pirinčano sirće. Popiti čašicu ovog tonika tri puta u toku dana (nakon jela). Ovaj napitak Japanci nazivaju tamago-su i jedan je od najmoćnijih tonika japanske narodne medicine. U kuvanju se može koristiti za prelive i za salate, a zbog blago kiselog ukusa koristi se i u kiseljenju. U malim količinama je dobar dodatak dinstanom povrću, jelima od seitana, algama – jer ih omekšava.

Namena:

Pirinčano sirće je i začin i medicinsko sredstvo. Pirinčano sirće usporava starenje, otklanja umor i otrove iz organizma, snižava nivo LDL holesterola, poboljšava varenje uz pomoć lakto bacila. Podiže imuni sistem i ubrzava oporavak nakon bolesti.

Zemlja porekla:

Japan

Pakovanje

200 ml