1 proizvod je u korpi

Registruj sePrijavi se

Pasulj Azuki 200 g (organski proizvod)

304,00 RSD

Proizvođač: Do-It

Opis

Ova vrsta pasulja je slatko – ljutkastog (oštrog) ukusa. Azuki pasulj je sitan, kompaktan crveni pasulj veoma cenjen na Dalekom istoku, jer pored velike hranljive vrednosti, ova vrsta pasulja ima i lekovita svojstva. Bogat je magnezijumom, kalijumom, gvožđem, cinkom, bakrom, kao i vitaminma B kompleksa.

Namena:

Pošto sadrži visok nivo kalijuma i nizak nivo natrijuma, ishrana sa mnogo Azuki pasulja može poslužiti kao prirodni diuretik. Azuki pasulj povoljno utiče na tanko crevo i na probleme sa urogenitalnim traktom, pankreasom, a pomaže i u poboljšanju cirkulacije. Pozitvno utiče i na srce.

Način pripreme:

Pre kuvanja se ne mora natapati, ali se potapanjem postiže bolja svarljivost.

Za rehidrataciju organizma najbolje ga je kombinovati sa morskim algama i sa dovoljno soli.
Azuki pasulj se može koristiti i kao lek za nefritis i većinu drugih bubrežnih problema pravljenjem Azuki soka. Azuki sok se sprema kuvanjem 1 šolje pasulja i 5 šolja vode sat vremena. Zatim odliti vodu i nastaviti kuvanje pasulja. Uzimati pola šolje ovog soka pola sata pre obroka.

Redovnim korišćenjem ovog soka sa obrokom povećava se količina majčinog mleka.

Azuki pasulj možete i koristiti kao oblogu za boginje i čireve, tako što ćete napraviti Azuki pastu, koja se priprema na sledeći način: Samleti zrno azuki pasulja u puder, pomešati ga sa toplom vodom i medom da bi se formirala pasta. Naneti na problematičan deo kože, prekriti pamučnom krpom i pričvrstiti. Pasta ima dejstvo 5 sati i može se nanositi često, koliko se želi. Upotreba azuki soka i dijete takodje pomaže u ovim problemima.

Da bi se sprečile produžene menstrucije preporučuje se žvakanje 5 zrna Azuki pasulja dnevno, sve dok menstruacija ne stane.

 Pasulj Azuki 200 g (organski proizvod)

Pakovanje

200 g