Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Ovseni slani keks sa suncokretom 200g

223,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: BNP doo

Opis

Ovseni slani keks sa suncokretom je proizvod biljnog porekla, pogodan za vegetarijance. Prirodan je izvor proteina, a poseduje i visok sadržaj vlakana. U sastav ovsenog slanog keksa sa suncokretom ulazi: ovsene pahuljice, sirovo seme suncokreta (10%), morska so.

Ovas je žitarica bogata složenim polisaharidima i dijetnim vlaknima. Sadrži skoro podjednake količine rastvornih i nerastvornih vlakana, dok većina drugih žitarica sadrži skoro isključivo nerastvorna vlakna. Evropska agencija za bezbednost hrane je odobrila zdravstvenu izjavu za vlakna ovasa (beta glukan) koja u količini od 3g dnevno pomažu u sniženju nivoa holesterola.

Seme suncokreta je bogato biološkim vrednim mastima i proteinima, u vitaminima E, B1, B6 i u mineralima posebno u magnezijumu, fosforu, gvožđu i cinku. Masti semena suncokreta sadrže značajnu količinu esencijalne linolne kiseline koja je neophodna za mnogobrojne funkcije organizma.

Ovseni slani keks sa suncokretom ne sadrži: dodate šećere, masti, kvasac, prašak za pecivo, boje, konzervanse, antioksidanse, pojačivače ukusa, kiseline, regulatore kiselosti, modifikovane skrobove, sredstva za tretiranje brašna, sredstva protiv zgrudnjavanja, sredstva za dizanje testa, emulgatore.

Namena:

Zbog svog izbalansiranog sastava i visokog sadržaja vlakana Ovseni slani keks sa suncokretom predstavlja pogodnu hranu za dijabetičare, osobe sa povišenim holesterolom, visoko vredan je dodatak svakodnevnoj ishrani.

Zemlja porekla:

Srbija

Pakovanje

200 g