Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Ovseni slani keks sa golicom 200g

243,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: BNP doo

Opis

Ovseni slani keks sa golicom je proizvod biljnog porekla, pogodan za vegetarijance. Predstavlja prirodan izvor proteina i poseduje visok sadržaj vlakana. U sastav ovsenog slanog keksa sa golicom ulaze: ovsene pahuljice, sirovo seme golice (8%), morska so.

Ovas je žitarica bogata složenim polisaharidima i dijetnim vlaknima. Sadrži skoro podjednake količine rastvornih i nerastvornih vlakana, dok većina drugih žitarica sadrži skoro isključivo nerastvorna vlakna. Evropska agencija za bezbednost hrane je odobrila zdravstvenu izjavu za vlakna ovasa (beta glukane) koji u količini od 3g dnevno pomažu u snižavanju nivoa holesterola.

Seme golice je bogato biološki vrednim mastima, proteinima, vitaminom niacinom, a dobar je izvor minerala posebno magnezijuma, gvožđa i cinka. Masti semena golice sadrže značajnu količinu esencijalne linolne kiseline koja je neophodna za mnogobrojne funkcije organizma.

Ovseni slani keks sa golicom ne sadrži: brašno, dodate šećere, masti, kvasac, prašak za pecivo, boje, konzervanse, antioksidanse, pojačivače ukusa, kiseline, regulatore kiselosti, modifikovane skrobove, sredstva za tretiranje brašna, sredstva protiv zgrudnjavanja, sredstva za dizanje testa, emulgatore.

Namena:

Zbog svog izbalansiranog sastava i visokog sadržaja vlakana Ovseni slani keks sa golicom predstavlja pogodnu hranu za dijabetičare, osobe sa povišenim holesterolom, pa samim tim i predstavlja visoko vredan dodatak svakodnevnoj ishrani. S obzirom da je ovseni slani keks bez dodate masnoće, pogodan je za osobe koje poste na vodi.

Zemlja porekla:

Srbija

Pakovanje

200 g