Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Ovseni slani keks sa čilijem i karijem 200g

223,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: BNP doo

Opis

Ovseni slani keks sa čilijem i karijem je proizvod biljnog porekla, pogodan za vegetarijance. Predstavlja prirodan izvor proteina, kao i visok sadržaj vlakana. U sastav ovsenog slanog keksa sa čilijem i karijem ulazi: ovsene pahuljice, laneno seme, morska so, kari u prahu (0,7%), čili u prahu (0,3%).

Ovas je žitarica bogata složenim polisaharidima i dijetnim vlaknima. Sadrži skoro podjednake količine rastvornih i nerastvornih vlakana, dok većina drugih žitarica sadrži skoro isključivo nerastvorna vlakna. Evropska agencija za bezbednost hrane je odobrila zdravstvenu izjavu za vlakna ovasa (beta glukan) koja u količini od 3g dnevno pomažu u sniženju nivoa holesterola.

Čili je vrsta ljute paprike poreklom iz Amerike. Kari je mešavina začina pikantnog ukusa tipična za azijsku kuhinju, a njegov značaj je u tome što reguliše nivo šećera u krvi. Oba začina sadrže znatan broj fitohemikalija sa antioksidativnim svojstvima.

Ovseni slani keks sa čilijem i karijem ne sadrži: brašno, dodate šećere, masti, kvasac, prašak za pecivo, boje, konzervanse, antioksidanse, pojačivače ukusa, kiseline, regulatore kiselosti, modifikovane skrobove, sredstva za tretiranje brašna, sredstva protiv zgrudnjavanja, sredstva za dizanje testa, emulgatore.

Namena:

Zbog svog izbalansiranog sastava i visokog sadržaja vlakana Ovseni slani keks sa čilijem i karijem predstavlja pogodnu hranu za dijabetičare, osobe sa povišenim holesterolom, visoko vredan je dodatak svakodnevnoj ishrani.

Zemlja porekla:

Srbija

Pakovanje

200 g