Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Maitake gljiva 50 g

645,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Lekovito

Opis

Maitake gljiva (Grifola) je zastupljena širom Japana, Evrope i Severne Amerike. Njeno japansko ime znači „plešuća gljiva“.
Maitake gljiva sadrzi visoku vrednost ergosterola, provitamina koji se u prisustvu sunčeve svetlosti pretvara vitamin D. Gljivini efekti unapređenja zdravlja su, ipak, osobito zbog polisaharida, uključujući grifolan i grifolin, kao i proteini koji vezuju metale u lectinima. U ekstraktu gljiva je identifikovano jedinstveno jedinjenje polisaharida – D frakcija – koja je posebno aktivan sastojak.
Maitake ne da može sprečiti razvoj raka, već može biti korišćena u lečenju od raka i drugih ozbiljnih oboljenja, kao što su SIDA i hepatitis. Maitake stimuliše imuno sistem i stoga je takođe u mogućnosti da redukuje nekoliko propratnih efekata hemoterapije. Postoji zadivljujući sinergetski efekat između hemoterapije i maitake. Gljiva je efikasna u lečenju visokog krvnog pritiska i dijabetesa.

 – Antivirusni efekat ove gljive protiv HIV virusa (SIDA) je potvrđen od strane nacionalnog centra za borbu protiv raka u Sjedinjenim Američkim Državama.
– Klinička ispitivanja sa 165 pacijenata, starosnog doba od 25 do 65 godina sa različitim razvijenim oboljenjima od raka, pokazala su da se može postići, ili povlačenje tumora ili značajna simptomatska poboljšanja sa mitake D – frakcijom. Izraženo u procentima to izgleda ovako: 73% pacijenata sa rakom dojke, 67% pacijenata sa rakom pluća i 47% pacijenata sa rakom jetre.
– U onim slučajevima u kojima je korišćen maitake ekstrakt u kombinaciji sa hemoterapijom, efekti su poboljšani za 12% do 28%. U slučajevima raka dojke, prostate, pluća i jetre, značajna efikasnost je bila evidentna.

 

Zemlja porekla

Japan

Maitake gljiva 50 gr

Pakovanje

50gr