Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Kuzu skrob 50 g (organski proizvod)

302,00 RSD

Proizvođač: Mitoku

Opis

Ovaj Kuzu skrob je organskog porekla. Mitokuov kuzu skrob u prahu se odlično rastapa, dobro želira i daje pripremljenoj hrani satenski sjaj. Kuzu napitak je najbolje konzumirati ujutro, na prazan stomak, pri čemu Vam ovaj napitak vraća energiju i vitalnost. Napitak pripremite tako što ćete jenu kašičicu kuzua razrediti se u velikoj kašici hladne vode, a zatim se dolije 2dl vode i kuva se 5 minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje. Ukoliko kuzu skrob koristite kao dodatak jelima, dodajte ga u hladnu vodu i zagevajte smsesu dok ne postane staklasta, potom možete dodati shoyu, umeboši sirće… Ukoliko ga koristite kao zgušnjivač, dodajte ga rastopljenog u malo vode na kraju kuvanja.

Namena:

Kuzu skrob hladi i umiruje stomak i creva, preporučuje se u slučaju problema sa varenjem, slabog varenja, bolova u stomaku, kao i u slučaju dijareje. Ukoliko se redovno uzima kuzu će ojačati slab digestivni trakt i smanjiti simptome kao što su gasovi ili česta stolica. Tradicionalna kineska medicina preporučuje kuzu i u slučaju visokog krvnog pritiska, povišenog holesterola, a i kao prevencija pojave krvnih ugrušaka i srčanih problema. Napici od kuzu praha mogu odkloniti i dugotrajne migrene. Napici od kuzu-a preporučuju se u ranoj fazi prehlada, kada nos jako curi. Kod gripa, prehlada i konstipacije preporučuje se kuvanje kuzua s malom količinom umeboši šljive i nekoliko kapi šoju sosa. Upotrebljava se i za zgušnjavanje variva, umaka, preliva, supa, dezerata kao i za pripravljanje toplog napitka.
U Kini, napici od kuzua tradicionalno se koriste i kao lek protiv mamurluka. Moderna medicina potvrdila je pozitivno delovanje kuzu napitaka kao pomoćnog sredstva u lečenju alkoholizma, zato što ovaj napitak smanjuje želju za alkoholom i obnavlja organe oštećene dugotrajnim konzumiranjem alkoholnih napitaka. Kuzu je delotvoran kod neuralgija i reume jer ublažava upalu i snižava temperaturu. Kuzu sadrži veliku količinu izoflavona koji opuštaju mišiće i krvne žile.

Zemlja porekla:

Japan

Kuzu skrob 50 g (organski proizvod)

Pakovanje

50 g