Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Kokosov šećer 250g (organski proizvod)

600,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Planet Bio

Opis

Kokosov šećer je potpuno prirodan šećer, laganog, prijatnog karamel ukusa, a bojom i teksturom podseća na braon šećer. Proizveden je kuvanjem tečnosti, dobijene iz veoma mladih cvetnih grozdova sa vrha kokosove palme.

PlanetBIO organski kokosov šećer sadrži uglavnom prirodno zastupljen šećer, pre svega saharozu, koja je disaharid sastavljen od glukoze i fruktoze. Kokosov šećer ima jedan od najnižih glikemijskih indeksa (35) među zaslađivačima, što znači da ne izaziva nagle skokove šećera u krvi, te je stoga pogodan i za dijabetičare. Za poređenje, glikemijski indeks belog šećera i melase je između 65 i 100, dok med ima glikemijski indeks 70 ili više. Budući da nije rafinisan, PlanetBIO kokosov šećer sadrži i brojne nutrijente, tj ima visoku hranljivu vrednost. Posebno je bogat mineralima, a najviše sadrži fosfor, kalijum, kalcijum, magnezijum, gvožđe, bakar, mangan, sumpor, bor. Takođe sadrži i vitamine C i vitamin B1, a u svom sastavu ima i 16 različitih aminokiselina.

Kao prirodni zaslađivač, PlanetBIO šećer od kokosa se može koristiti kao zamena za rafinisani šećer, dakle u svim prilikama kada biste uobičajeno koristili rafinisani šećer. Može se koristiti za zasladjivanje hladnih i toplih napitaka, žitarica, voćnih salata, kolača, keksića, slatkih namaza, čokolade ili bilo kojih drugih dezerta. S obzirom da ima nizak glikemijski indeks, mogu ga koristiti i dijabetičari.

Ukoliko želite koristiti šećer kokosove palme za kolače znajte da 100 grama ovog šećera menja 100 grama belog ili smedjeg šećera. Takodje ga možete koristiti za pripremu kineskih i tajlandskih jela u kojima se traži kombinacija slatkog i kiselog ili slatkog i ljutog ukusa.

Koristan je i u izradi kozmetike u kućnoj radinosti, kada kokosov šećer dodate u piling on će temeljno očisti površinski sloj kože i ukloniti odumrle ćelije.

Kokosov šećer 250g (organski proizvod)

Zemlja porekla: Filipini

Pakovanje

250g