Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Kokosov šećer 100g (organski proizvod)

160,00 RSD

Proizvođač: For natura

Opis

Kokosov šećer je prirodan izvor vitamina i minerala. Sadrži dvostruko više gvožđa, četiri puta više magnezijuma i deset puta više cinka od smeđeg šećera. Takođe je bogat izvor vitamina, pogotovo B1, B2, B3 i B6. Ovom jednom rečenicom možemo definisati proizvod koji predstavlja prirodan izvor visoko energetske hrane sa niskim glikemijskim indekosom GI 35. Osim niskog glikemijskog indeksa, šećer kokosovog cveta poznat je po tome što obiluje vitaminiuma i mineralima koji predstavljaju neophodni činilac uravnoteženoj ishrani i zdravom načinu života. Kao što pokazuju analize, kokosov šećer je bogat izvor Kalijuma, Cinka, Gvožđa, Nijacina, Magnezijuma i drugih minerala. Predstavlja prirodni izvor dvanaest (12) bitnih kompleksa vitamina B, vitamina C i ima neutralni pH. Čak ima i 1,3% proteina. Usled svega pomenutog, hranljiva vrednost kokosovog šećera je mnogo veća u odnosu na sve druge komercijalne šećere i zaslađivače.

Kokosov zaslađivač, ili kokosov šećer, se dobija prikupljanjem soka iz cveta kokosove palme (Coco Nucifera). Sok se prikuplja i termički priprema bez rafinisanja i bilo kakvih aditiva, sve dok se ne dobije karamelasti oblik. Nakon procesa termiučke obrade, kokosov šećer se suši i potom sitni u granule kako bi dobio svoj konačan oblik. Sama proizvodnja kokosovog šećera je prirodna bez aditiva ili hemijskih procesa što i opravdava naziv prirodnog i organskog zaslađivača. Osnovna struktura Fornatura kokosovog šećera čini 82% saharoze (praćeno glukozom i fruktozom (svaka 3-9%), koji se sastoje od dugog lanca saharida, takodje poznatih kao „složeni ugljeni hidrati”. Za poređenje, rafinisani šećer trske je hemijski čist kristalni šećer napravljen od 100% koncetracije saharoze, sastavljen od kratkih saharida zvani „jednostavni ugljeni hidrati” sa visokim glikemijskim inedxom, što štetno utiče na digestivni trakt. Vise u text-tu „O belom i žutom šećeru ” (brzo se razlaže).

Kokosov šećer nema ukus kokosa, već je sličan braon šećeru i ima prirodnu slast smeđeg šećera sa osećajem ukusa karamel-a i meka kremasta tekstura koja se topi u ustima.Istovremeno, ima dovoljnu slatkost da zameni postojeće rafinisane šećere u odnosu 1:1.

Kokosov šećer se može koristiti svakodnevno, kao potpuna zamena za bilo koji zaslađivač. U odnosu na standarni beli ili žuti šećer, odnos primene je 1:1. Pri kuvanju, topi se na veoma niskoj temperature, tako da se može korisiti kao odlična zamena za sve postojeće šećere koji se nalaze na tržištu, bilo da se radi o pripremi hrane, dodacima u ishrani ili poslasticama. Kokosov šećer ima 5000 godina dugu tradiciju korišćenja, ali na prostorima Evrope, tek od nedavno je počeo da dobija značajnu ulogu u zdravoj ishrani. Kokosov šećer ima široku primeni u svakodnevnoj ishrani i idealan je za:

Gojazne osobe koje žele da smanje svoje obroke i prirodnim putem usklade metabolizam. Kokosov šećer pomaže u borbi s kilogramima jer prisutan mineral Kalijum doprinosi regulisanju nivo holesterola u krvi, apetit je uravnotežen, stoga se smanjuje osjećaj gladi, što je idealno za uravnoteženu ishranu.

Zemlja porekla

Indonezija

Kokosov šećer 100g (organski proizvod)

Pakovanje

100g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Kokosov šećer 100g (organski proizvod)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *