Opis
Kakao zrna su bogata mastima, koja čine skoro polovinu njihove ukupne mase. Takodje kakao u zrnu je prirodno bogato magnezijumom, gvoždjem, cinkom i vlaknima. Kakao zrna se od davnina cene zbog svojih nutritivnih svojstava. Ova 100% organska kakao zrna nisu termički tretirana, čime su njihovi nutritivni sastojci maksimalno očuvani.
Kakao u zrnu predstavlja dobar izvor dijetarnih vlakana (11,2% ukupne mase) i proteina (13,5% ukupne mase), koji doprinose rastu i održavanju mišićne mase i zdravih kostiju. Kakao zrna sadrže minerale, kao npr. cink i magnezijum. Cink je značajan za normalno funkcionisanje imunog sistema, zaštitu ćelija od oksidativnog stresa, normalnu sintezu proteina i održavanje zdravih kostiju, kose, kože i noktiju. On takođe igra bitnu ulogu u procesu deobe ćelija, normalnom kognitivnom funkcionisanju, plodnosti i metabolizmu ugljenih hidrata, vitamina A i masnih kiselina. Magnezijum pomaže kod smanjenja umora i isrcrpljenosti i kod održavanja zdravih kostiju i zuba. Osim toga, ima važnu ulogu u održavanju ravnoteže elektrolita, normalnim mišićnim funkcijama, normalnom funkcionisanju nervnog sistema, metabolizmu ćelija i normalnim psihološkim funkcijama.
Orgona superfood proizvodi od kakaa sadrže cenjenu autohtonu sortu Criollo kakaa, omiljenu zbog aromatičnog orašastog ukusa. Uživajte u njihovom blago gorkastom ukusu ili ih dodajte u žitne pahuljice, jogurt, frape ili kolače.
Zemlja porekla
Peru
Djordje –
Odlican proizvod! Sve preporuke