Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Indijski med 230 g

615,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Supernatural med

Opis

Indijski med predstavlja mešavinu 100% prirodnog bagremovog meda iz Istočne Srbije i najkvalitetnijih začina iz daleke Indije sa mnoštvom lekovitih svojstava. Prvi na spisku blagotvornih začina je svakako zeleni kardamom (Cardamomoum) koji potiče sa Indijskog podkonitinenta gde je i najzastupljeniji u upotrebi. Seme kardamoma koje se nalazi unutar zelene mahune ima mnoštvo svojstava koji vrlo učinkovito otklanjaju probleme unutar digestivnog sistema čoveka. Mučnina, kiselost u stomaku, nadimanje, gasovi, gorušica i zatvor su tegobe koje drevni narodi rešavaju uz pomoć kardamoma još od pamtiveka. Kardamom je svrstan u malu grupu najskupljih i najfinijih začina koji se koriste u ljudskoj ishrani.
Sledeći začin koji upotpunjuje dejstvo Indijskog meda je anis (Illicium verum), čije seme podpomaže varenje hrane u digestivnom traktu. Anis je vrlo zastupljen začin u trandicionalnoj indijskoj i kineskoj medicini.
Seme korijandera (Coriandrum sativum), koje je poznato i u našim kuhinjama takođe daje svoj doprinos u podršci neometanom radu digestivnog trakta. Korijander je jedan od začina sa najdužom pisanom istorijom, donet je iz Indije kao robna razmena sa Persijskim carstvom i proširio se i na drevne mediteranske civilizacije.
Lekovita svojstva ovog proizvoda svakako zaokružuje mleveni koren kurkume (Curcuma longa) koji se takođe nalazi u teglici Indijskog meda. Kurkuma se veoma dokazala u podsticanju proizvodnje žuči što svakako podpomaže varenje i sprečava nadimanje i gasove.

Blagotvorna svojstva Indijskog Meda

  • Podpomaže varenje i rad celokupnog digestivnog sistema.
  • Ublažava tegobe poput nadimanja, nadutosti, gasova i zatvora.
  • Otklanja goršicu i kiselost u stomaku.
  • Podpomaže lučenje tečnosti koje su neophodne za kvalitetno varenje hrane. 
  • Ojačava imunitet i snižava nivo holesterola u krvi. 

Preporuka

Preporučuje se konzumacija jedne do tri kafene kašičice Indijskog meda tokom dana. Idealno bi bilo ujutru na prazan stomak ili pre obroka. Bilo bi poželjno da med ne konzumirate metalnom kašičicom već drvenom ili plastičnom. Ovaj proizvod nema neželjena dejstva i napravljen je od potpuno prirodnih sastojaka. Preporučuje se kao odraslima tako i deci.

Pakovanje

230 g