Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Folna kiselina 400mg 30 tableta

192,00 RSD

Nema na zalihama

Kategorija: Oznaka:
Proizvođač: Galenika

Opis

Folna kiselina je neophodan vitamin B grupe za stvaranje i održavanje novih ćelija. To je naročito značajno u periodu brzog deljenja, rasta i metabolizma u trudnoći i tokom dojenja kada je povećana potreba, ali i rizik od nedostatka folne kiseline. Za pravilno formiranje, rast i razvoj embriona još u najranijoj fazi, potreban je unos dovoljne količine folne kiseline , jer su zalihe ovog vitamina male u odnosu na povećane potrebe u trudnoći. To je od posebne važnosti u periodu kada žena i ne zna da je u drugom stanju.

Zato je od najvećeg značaja suplementacija ishrane žena koje planiraju trudnoću folnom kiselinom u cilju prevencije poremećaja u zatvaranju neuralne cevi ploda i pojave spine bifide kod odojčadi. Između 17. i 30. dana po začeću (ili 4 do 6 nedelja od zadnje menstruacije) stvara se neuralna cev embriona i zatim zatvara. Od neuralne cevi postaje kičmena moždina, mozak, kičma i kosti glave fetusa.

Suplementacija ishrane folnom kiselinom tokom trudnoće može da smanji rizik od poremećaja u zatvaranju neuralne cevi ploda za 50-70%.

 

Način upotrebe:

1 film tableta dnevno.

 

Napomena:

Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamena za raznovrsnu ishranu.

 

Upozorenje:

–  Ne sme se prekoračiti preporučena dnevna doza.

VitUp! Folna kiselina film tablete ne smeju koristiti osobe alergične na bilo koji sastojak

proizvoda.

–  Trudnice na terapiji antiepiletpicima, metotreksatom, sa celijakijom, šećernom

bolešću i drugorotke koje već imaju dete sa spinom bifidom,VitUp! Folna kiselina film tablete mogu koristiti samo posle konsultacije sa svojim lekarom.

Pakovanje

30 tableta

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Folna kiselina 400mg 30 tableta”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *