Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Earl grey cejlonski čaj 25 kesica (organski proizvod)

415,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Stassen

Opis

Earl grey cejlonski caj je popularan čaj, poznat po svom kvalitetu i koji daje posebnu aromu i ukus bergamota.

Cejlonski crni čaj uzgaja se na širokim plantažama Šri Lanke, koja je do 1972. godine bila poznata kao Cejlon. Ima neobično autentičnu aromu, svežu i oporu u isto vreme, koja čula intrigira mirisom i ukusom svežeg limuna. Njegov dramatičan početak odveo ga je u mit i legendu, autentičnost i egzotično poreklo u estetski i socijalan ritual, a toplina ljudskih ruku kojim se cvet čaja bere, u humanost i zdravlje. Zašto bi se onda činilo neobičnim to što su stanovnici ovog ostrva podigli i prvi muzej u čast ove biljke.

Zasigurno je da je ovo put očuvanja njegovih najdragocenijih sastojaka, zbog čega je ovaj čaj i poznat; najpre, ova tekućina poseduje nula kalorijskih vrednosti ali je prirodan izvor vitamina i minerala potrebnih za razvoj ćelija. Neprocenjivo je veći izvor antioksidantnih tvari od svakog voća ili povrća. Antioksidanti, nije zgoreg ponoviti, učestvuju u hemijskoj zaštiti ćelija od tzv. slobodnih radikala koji oštećuju ćeliju, slabe imunosistem organizma i ubrzavaju starenje. Skorašnja istraživanja su pokazala da zbog svoje hemijske strukture i prirodno zdravih atributa, dnevno popijene četiri šolje crnog cejlonskog čaja za 70% smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, uključujući i nekoliko vrsta kancerogenih oboljenja, npr. oralnog i digestivnog trakta.

Boja i ukus, kao i oporost ovog čaja, u velikoj meri zavise od nadmorske visine na kojoj je biljka odgajana. Nemojte se zbuniti ako je boja svetlija od one koju ste očekivali. To samo znači da je cvet rastao na većoj nadmorskoj visini ali će vas zato obradovati snažnijim i bogatijim ukusom.

Sastav: cejlonski crni čaj, aroma bergamonta.

 Earl grey ceylon tea – cejlonski crni čaj sa ukusom bergamota Stassen 50g 25 filter kesica (25x2g)

Pakovanje

25 kesica

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Earl grey cejlonski čaj 25 kesica (organski proizvod)”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *