Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Crveni pasulj 200 g (organski proizvod)

190,00 RSD

Proizvođač: Do-It

Opis

Crveni pasulj je veoma hranljiv. Odličan je izvor proteina i dijetetskih vlakana, a siromašan je kalorijama, mastima i natrijumom. Dok se klijanjem povećava količina vitamina u pasulju (pogotovo vitamina E i C), sušenjem pasulj ne gubi svoje hranljive sastojke. 

Crveni pasulj se priprema tako što se potopi 8h i kuva sa morskim algama, soli se na kraju.

Namena:

Pasulj ne sadrži gluten tako da ga mogu koristiti i oboleli od celijakije.
Stručnjaci iz područja nutricionizma preporučuju što više dijetetskih vlakana u ishrani, pri čemu je pasulj odličan izbor. Vlakna podstiču i održavaju pravilnu probavu i sprečavaju opstipaciju (zatvor), pa su pomoć i prevencija kod lečenja hemoroida, divertikuloze, sindroma iritabilnog kolona, raka debelog crev
a, a i održavaju zdravu crevnu mikrofloru, koja je preduslov za snažan imunitet. Crveni pasulj samim tim utiče i na smanjenje masnih naslaga u organizmu.

Pored pozitivnog uticaja na digestivni trakt, crveni pasulj smanjuje nivo holesterola u krvi i sprečava razvoj bolesti kardiovaskularnog sistema (prema jednoj studiji rizik opada i za 82%), a dokazano i jača srčani mišić.

Takođe u sebi sadrži glukohinin (jedinjenje slično insulinu), pa tako smanjuje nivo šećera u krvi.

Crveni pasulj ima poztivno delovanje i na mentalno zdravlje, jer sadrži vitamin tiamin koji učestvuje u proizvodnji energije i sintezi acetilholina, čiji nedostatak utiče na pojavu mentalnih bolesti koje se javljaju starenjem, poput senilnosti i Alchajmerove bolesti.

Pakovanje

200 g