Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Akcija!

Chia semenke 200gr (organski proizvod) Orgona

798,00 RSD 675,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Orgona

Opis

Chia semenke štite srce i krvne sudove, ali i značajno poboljšavaju varenje hrane. Takođe, Chia seme hidrira naše telo. Istovremeno, Chia seme ima nizak glikemijski indeks, što može ubrzati apsorpciju i metabolizam masti. U svom sastavu chia seme sadrži lako svarljive proteine koji stimulišu regeneraciju tkiva, što je posebno važno za sportiste, a takođe i dovode do povećanja fizičke snage. Koristi se u vidu zdravog doručka, večere ili užine u kombinaciji sa jogurtom, sokom, vodom ili bilo kojom drugom tečnošću.

Chia seme je jedan od najbogatijih izvora omega-3 i omega-6 masnih kiselina, koje se nalaze u idealnom odnosu 1:3. Takođe, Chia seme je bogato proteinima i sadrži sve esencijalne masne kiseline. Od minerala chia semenke sadrže: kalcijum, fosfor, magnezijum i mnogi druge, a od vitamina u sastav Chia semena ulazi: vitamini B grupe, vitamin C i vitamin A. Takođe, veoma je dobar izvor i vlakana.

Zbog svojih hidroskopskih svojstava Chia seme apsorbuje tečnost i može povećati svoj volumen i do oko 9 puta. Zbog toga, uvek se savetuje da se seme ostavi da rehidrira u bilo kojoj tečnosti najmanje 10 minuta pre upotrebe, jer tako natopljeno seme se lakše vari što povoljno utiče na digestivni trakt, hidrira celo telo i poboljšava balans elektrolita u organizmu.

Chia semenke 200gr (organski proizvod) Orgona

Pakovanje

200 gr