Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Chia 175g Euro Company

160,00 RSD

Nema na zalihama

Kategorije: ,
Proizvođač: Euro Company

Opis

Chia seme je jedan od najbogatijih izvora omega-3 i omega-6 masnih kiselina, koje se nalaze u idealnom odnosu 1:3. Takođe, Chia seme je bogato proteinima i sadrži sve esencijalne masne kiseline. Od minerala Chia seme sadrži: kalcijum, fosfor, magnezijum i mnogi druge, a od vitamina u sastav Chia semena ulazi: vitamini B grupe, vitamin C i vitamin A. Takođe, veoma je dobar izvor i vlakana.

Zbog svojih hidroskopskih svojstava Chia seme apsorbuje tečnost i može povećati svoj volumen i do oko 9 puta. Zbog toga, uvek se savetuje da se seme ostavi da rehidrira u bilo kojoj tečnosti najmanje 10 minuta pre upotrebe, jer tako natopljeno seme se lakše vari što povoljno utiče na digestivni trakt, hidrira celo telo i poboljšava balans elektrolita u organizmu.

NAMENA:

Štiti srce i krvne sudove, a i značajno poboljšava varenje hrane. Takođe, Chia seme hidrira naše telo. Istovremeno, Chia seme ima nizak glikemijski indeks, što može ubrzati apsorpciju i metabolizam masti. U svom sastavu chia seme sadrži lako svarljive proteine koji stimulišu regeneraciju tkiva, što je posebno važno za sportiste, a takođe i dovode do povećanja fizičke snage. Koristi se u vidu zdravog doručka, večere ili užine u kombinaciji sa jogurtom, sokom, vodom ili bilo kojom drugom tečnošću.

ZEMLJA POREKLA:

Bosna i Hercegovina

 

Pakovanje

175g

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Chia 175g Euro Company”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *