Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Akcija!

Bundevino ulje 250 ml Granum

1.370,00 RSD 1.090,00 RSD

Proizvođač: Suncokret

Opis

 

KATEGORIJA:
Zdrava hrana, Ulje
NAMENA:

Lečenje bundevinim uljem daje najbolje rezultate kod sledećh zdravstvenih problema: reguliše problem uvećane prostate, leči infekcije mokraćog kanala kod mušaraca i žena, poboljšava kvantitet i kvalitet sperme, reguliše holesterol, pomaže kod kardiovaskularnih oboljenja, pomaže kod sindroma iritabilnih creva, kao i crevnih parazita, pospešuje normalan rad bubrega. Bundevino ulje mnogi smatraju jednim od najukusnijih jestivih ulja. Koristi se pre svega kao salatno ulje, ali može da posluži i kao dodatak varivima i kuvanim žtaricama.

PAKOVANJE:

250 ml

OPIS:

Bundevino ulje krasi topla zelenkastosmeđa boja, i izvanredno bogat ukus. „Suncokretovo“ bundevino je devičansko, nerafinisano ulje. Dobija se ceđenjem semena golosemene tikve na hidrauličoj presi staroj preko sto godina, tradicionalnim postupkom koji daje najbolje rezultate u pogledu nutritivne vrednosti i ukusa. Naravno, ne prolazi ni kroz jednu fazu rafinacije. Bundevino ulje je izuzetno bogato nezasićnim masnim kiselinama, omega 6 i 9, kao i vitaminom E i karotenoidima koji imaju jako antioksidantno dejstvo.

Bundevino ulje je, sasvim opravdano, najpoznatije kao lek za uvećnu prostatu. Starenjem dolazi do opadanja nivoa testosterona. Ovo izaziva hiperprodukciju hormona dihidrotestosterona koji je glavni krivac za uvećnje prostate. Nažalost, uvećana prostata, pored niza neprijatnih simptoma, kao što su često i bolno mokrenje, znači i povećani rizik dobijanja urinarnih infekcija, a sve već broj stručjaka smatra, i raka prostate. Kada je već ustanovljeno da je prostata uvećana, ulje treba uzimati:
1.tri meseca 2 supene kaške 2 puta dnevno
2.narednih 6 meseci –2 godine 1 supena kašika dnevno
Vrlo je važno ne prekidati terapiju tokom prvih nedelja kada će neprijatni simptomi vezani za mokrenje nestati, već nastaviti najmanje sledećh 6 meseci. Prestanak neprijatnih simptoma desit će se već nakon par dana ili nedelja, jer bundevino ulje ima antibakterijjsko dejstvo koje će uspešno zaustaviti inflamatorne procese, ali to ne znač da je proces uvećanja prostate zaustavljen. Za to je potreban duži period, kako bi aktivni sastojak bundevinog ulja, delta 7-sterol, mogao da odradi svoj deo posla, a to je suzbijanje hormona dihidrotestosterona, čija hiperprodukcija upravo izaziva problem.