Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Bundevin puter 330g

558,00 RSD

Kategorije: , , Oznake: ,
Proizvođač: Macrobiotic

Opis

Seme bundeve predstavlja pravu riznicu hranljivh sastojaka. Po količini belančevina ne zaostaje za mahunarkama, ali čak i nekim vrstama mesa. Ovo seme je poznato po velikoj količini nezasićenih masnih kiselina, kao i po sadržaju cinka. Osim cinka sadrži dosta gvožđa, kalijuma, kalcijuma i fosfora, a od vitamina su najzastupljeniji vitamini B grupe, beta karoten i vitamin E. Sve ove vredne sastojke možete uneti koristeći bundevin puter. Bundevin puter se može mazati na hleb, koristiti za pravljenje umaka i preliva ili kao nadev za pite ili palačinke.

U sastav bundevinog putera ulazi: bundevina semenka (golica) 99,5% i morska so. Ovaj Bundevin puter ne sadrži konzervanse i aditive, pa je moguće izdvajanje sopstvenog ulja na površini proizvoda. U tom slučaju promešati pre upotrebe.

Namena:

Bundevino seme se izdvaja po velikoj količini nezasićenih masnih kiselina koje povoljno utiču na zdravlje srca i krvnih sudova. One doprinose i zdravlju kose, kože, i utiču na rad žlezda. Seme bundeve je bogato cinkom koji pomaže kod problema sa prostatom.

Zemlja porekla:

Srbija

Pakovanje

330 g