Korpa je prazna

Registruj sePrijavi se

Bronhoklir za pušače 5ml

35,00 RSD

Nema na zalihama

Proizvođač: Pharmanova

Opis

Delovanje
Bronhoklir®syrups, linija biljnih sirupa za odrasle, je namenjena olakšavanju tegoba vezanih za kašalj i bronhitis različitih etiologija. Sirupi su sastavom i koncentracijom aktivnih materija prilagođeni odraslima. Za decu Pharmanova CO preporučuje biljne sirupe.
Bronhoklir® Za pušače sadrži ekstrakte jagorčevine, timijana, ehinacee, etarsko ulje eukaliptusa i anisa, kombinaciju vitamina sa antioksidantnim dejstvom, med i propolis. Specifični problemi vezani za pušački kašalj i nadražaj disajnih organa usled konzumacije duvana zahtevaju specifičan preparat koji deluje na više nivoa u organizmu. Ekstarkti jagorčevine i timijana se tradicionalno koriste u preparatima za kašalj, i to jagorčevina kao sekretomotorni i sekretolitički ekspektorans (bronhitis, kašalj), a timijan kao blag ekspektorans, bronhospazmolitik i antiseptik u tretmanu akutnog i hroničnog bronhitisa i katara gornjih delova respiratornog trakta. Dodatkom ekstrakta ehinacee, meda i propolisa postignuto je dejstvo sirupa i na imuni sistem. Biološki aktivan, standardizovan suvi ekstrakt purpurne ehinacee deluje kao imunostimulans – potencira aktivnost limfocita i makrofaga i stvaranje interferona. Propolis deluje protiv bakterija, gljivica i virusa, ima antioksidativno i antiinflamatorno dejstvo. Njegov uticaj na imunološke procese je direktan – stimuliše fagocitozu i proizvodnju antitela. Vitamin C je neophodan za formiranje kolagena, a u preparatima za pušače je značajan zbog svog antioksidantnog dejstva. Doza koja se putem sirupa unosi je dovoljna da nadoknadi deficit vitamina C koji se javlja kod pušača usled povećanog metabolizma ovoga vitamina. Vitamin A ima funkciju u održavanju integriteta i obnavljanju epitelijalnog tkiva. Vitamin E reaguje sa slobodnim radikalima koji su uzrok oksidativnih oštećenja ćelijske membrane, pa se u sklopu ovog kompleksa nalazi svog svojih antioksidantnh svojstava. Etarska ulja anisa i eukaliptusa se kao blagi ekspektoransi koriste u tretmanu kašlja, dajući preparatu prijatnu aromu.

Indikacije
Sirup se koristi kod stanja akutnih i hroničnih upala gornjih i donjih disajnih puteva praćenih produktivnim kašljem. Razređuje gust bronhijalni sekret, olakšava iskašljavanje, deluje antiseptično i ublažava upale grla i ždrela. Kompleksan sastav sirupa obezbeđuje blagotvorno dejstvo na hronično nadraženu sluzokožu disajnih organa pušača i oslobađa ih tegoba hroničnog kašlja koji se vremenom razvija kao rezultat pušenja.

Doziranje i način upotrebe
– Odrasli: 3 puta dnevno po 1 kašika za doziranje sirupa.
Dužina uzimanja sirupa zavisi od težine simptoma hroničnog pušačkog kašlja – preporučuje se kontinuirano uzimanje u trajanju od najmanje mesec dana.
Simptomi hroničnog pušačkog kašlja će se najefikasnije ublažiti momentalnim prestankom pušenja i korišćenjem sirupa u periodima kada su tegobe najjače izražene.

Kontraindikacije
Preosetljivost (alergija) na neku od komponenata sirupa.
Upotreba ehinacee, kao i drugih nespecifičnih imunostimulanasa, je kontraindikovana kod tuberkuloze, leukoze, kolagenoze, multiple skleroze, AIDS-a, i drugih autoimunih oboljenja. Prolongirana upotreba ehinacee (duže od 2 meseca u kontinuitetu) može da dovede do kontraefekata i eventualne supresije imunog sistema.

Trudnoća i laktacija
Upotreba sirupa je kontraindikovana u periodu trudnoće i laktacije.

Neželjena dejstva
Nema podataka o neželjenim dejstvima prilikom uzimanja sirupa u skladu sa uputstvom za upotrebu, niti o interakcijama sa lekovima. Sirup se može bezbedno koristiti sa drugim lekovima (npr. antibioticima u stanjima akutnih zapaljenja grla).

Sastav
100ml sirupa sadrži:
Tečni ekstrakt jagorčevine (Primulae extractum fluidum) 4,0g, tinktura timijana (Thymi tinctura) 4,0g, suvi ekstrakt herbe purpurne ehinacee (Echinaceae purpureae herbae extr. sicc. stand. 4% polyfenola) 0,9g, vitamin C (askorbinska kiselina) 600mg, vitamin A (palmitat i beta karoten) 100 000 IJ, vitamin E (tokoferol acetat) 55mg.
Pomoćne materije:
Med, propolis, mentol, etarsko ulje eukaliptusa, etarsko ulje anisa, natrijum benzoat, šećer, prečišćena voda.

Čuvanje
Zatvorenu bočicu čuvati na sobnoj temperaturi (do 22°C), zaštićenu od svetlosti, van domašaja dece.

Napomena
Sirup sadrži aktivne komponente biološkog porekla, stoga njegova boja može da varira zavisno od upotrebljenog materijala. No, obzirom da se radi o kontrolisanim i standardizovanim ekstraktima, medu i propolisu standardnog kvaliteta, terapeutska efikasnost preparata je uvek ista.

Pre upotrebe promućkati!

Bronhoklir za pušače 200ml

Pakovanje

5ml